Selecteer een pagina

Oude Haagweg 128

Welkom op de informatiesite van het project Oude Haagweg 128 ook wel bekend onder de naam Vredestein gebouw.

Het oude kantoorgebouw zal worden getransformeerd naar een hoogwaardig woongebouw met 65 appartementen.

De start bouw staat gepland voor Q1 2021 en de oplevering staat gepland voor Q2 2022.

Op deze site vindt u, naast alle informatie over het project, ook  een informatievideo waarin alle ontwikkelingen rondom het project duidelijk worden uitgelegd.

Mocht u vragen en- of opmerkingen hebben over dit project, dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier op deze site.

Context

Het kantoorgebouw aan de Oude Haagweg 128 dankt haar geschiedenis aan de rubberfabriek Vredestein. Het fabriekscomplex is door haar functie en omvang altijd duidelijk in de buurt aanwezig geweest. Het gebouw wordt getransformeerd van kantoorgebouw naar woongebouw. Na de transformatie is het dan ook legitiem om het gebouw zich in de buurt duidelijk te laten manifesteren. Het kantoor was destijds met haar moderne architectuur een opmaat naar een nieuwe tijd. Bij de transformatie streven we naar een uitstraling die recht doet aan haar verleden maar ook aan haar nieuwe toekomst als woongebouw.

Informatievideo

Graag vertellen wij u meer over dit mooie project. Aan de hand van deze video nemen wij u mee in alle ontwikkelingen over het project Oude Haagweg 128.

In de video komen aan het woord:
Ricardo Lamberts, Van Herk Groep
Francien de Hoop, Gemeente Den Haag
Ed van de Wetering, MOVE urban architecture

 

Het bouwvolume

Het oorspronkelijke bouwvolume van 15 meter hoog in de vorm van een stedenbouwkundige schijf is de basis van het getransformeerde woongebouw. Dit volume wordt verlengd zodat de afschermende functie van de achtergelegen woonbuurten naar de Oude Haagweg wordt versterkt. Zowel aan de buurtzijde als aan de Oude Haagweg zijde wordt het volume verdikt met erker-volumes. In het erker-volume aan de Oude Haagweg bevinden zich de toegangsdeuren van de appartementen. Dit volume volgt de rooilijn van de erkers van het rechts gelegen bouwblok . Aan de buurtzijde zitten in het erker-volume de woonkamers en de buitenruimtes op het zuiden. Het oorspronkelijke bouwvolume krijgt een optopping met setbacks. De verlenging van de schijf is 3 lagen hoger ontworpen als accent in de buurt.

De gevel

Het grid van het oorspronkelijke gebouw is leidend in de nieuwe gevelopzet. De nieuwe gevels van het oorspronkelijke bouwvolume bestaan uit twee materialen, het hoofdmateriaal metselwerk met accenten in natuursteen granulaat. De grids worden net als in het bestaande kantoorgebouw steeds gevuld met een pui. Het bruin-grijs genuanceerde metselwerk is gekozen als hoofdmateriaal om de woonfunctie te verbinden met de buurt. De metselwerk koppen zijn qua invulling benaderd als de naastgelegen bebouwing, een baksteen volume met gaten.

Start bouw Q1 2021

Oplevering Q2 2022

Impressies

Neem een kijkje bij de impressies van het nieuwe gebouw!

Bouwtekeningen

Benieuwd naar de bouwtekeningen? Klik dan op de onderstaande button!

Contact:

Neem contact op met ons voor al uw vragen en- of opmerkingen over dit project.